Απαιτείται άλλη πολιτική για την έξοδο από την κρίση!

Απαιτείται άλλη πολιτική για την έξοδο από την κρίση!

            Τελικά η απόφαση για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι: 

- «θετική και δίκαιη για τα Ελληνικά συμφέροντα;»

- «Θα ελαφρύνει το βάρος των πολιτών και θα μεταφερθεί στις τράπεζες;»

- «Θα εξασφαλίσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις;»

- «Θα αποτρέψει μέτρα;»

- «Θα εξασφαλιστεί η Εθνική μας ανεξαρτησία;»  όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός σήμερα;

            Η μήπως:

-  «είναι μια καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες»

-  «είναι εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας και της υγείας του εθνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος»

- «Θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών»

- «Θα σημάνει την άμεση και ουσιαστική οικονομική ζημία των συνταξιοδοτικών Ταμείων στην Ελλάδα»

όπως δήλωνε ο ίδιος άνθρωπος πριν λίγους μήνες;

            Τι από όλα να πιστέψουμε;

            Με βάση λοιπόν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του και μετά από νέα 10ετή λιτότητα, ξένη επιτήρηση, ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας και μέρες φτώχειας και εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, θα έχουμε το 2020 το ύψος του χρέους που είχαμε το 2009! Ένα χρέος που τότε οι αγορές το έκριναν ως βιώσιμο και που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να το ελέγξει και να το μειώσει. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

            Από την αρχή φωνάζαμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου. Εδώ και μέρες είδαμε το πρωτοφανές να διαπραγματεύονται όλοι οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Απλά μας ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της συμφωνίας των εταίρων μας με τους τραπεζίτες και η χώρα πρέπει να πληρώσει και πάλι το βαρύ λογαριασμό. Ο εξευτελισμός της χώρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη μεταπολεμική περίοδο.

            Μπροστά μας έχουμε την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου. Το «κούρεμα» με απλή λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η «λογιστική αποτύπωση» της εμπορικής αξίας των Ελληνικών ομολόγων, αφού στη δευτερογενή αγορά, ήδη εμπορευόταν σε εμπορικές αξίες κάτω του 50% της ονομαστικής τους αξίας.

            Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει νέα δανειακή σύμβαση και νέα μέτρα τα οποία θα φέρει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή.

 Εκεί περιμένουμε με προσοχή τις απαντήσεις σε πολύ κρίσιμα ζητήματα;

-          Θα υπάρξουν νέα φοροεισπρακτικά ή άλλου είδους μέτρα που θα βαθύνουν και άλλο την ύφεση και θα επιδεινώσουν και άλλο το βιοτικό επίπεδο του λαού;

-    Θα υπάρξει αναπτυξιακό σχέδιο που μπορεί να δώσει ώθηση στην πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας μας;

-          Θα υπάρξει ελάφρυνση των τόκων που πληρώνει ο Ελληνικός λαός ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να δοθούν στην ανάπτυξη; Διότι τα 12 δίς € του 2009 έγιναν 18 δις € (με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού) το 2012.

-          Τι είδους κυρώσεις θα έχουμε σε περίπτωση νέων ελλειμμάτων;

-          Θα υπάρξει εποπτεία από ξένους ελεγκτές και με τι εύρος αρμοδιοτήτων;

      Αν οι απαντήσεις θα οδηγούν σε συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή σε παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας θα είμαστε κάθετα αρνητικοί.

      Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε μια χώρα Εθνικά υπερήφανη. Για να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το Εθνικό μας εισόδημα και να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική που θα περιλαμβάνει αφενός περιστολή και συμμάζεμα των δαπανών και αφετέρου ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και οικονομική και φορολογική ασφάλεια.  Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τα προσφέρει αυτά.

      Εμείς θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, με ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο, με πολιτική βούληση να επανεκκινήσει την οικονομία και να ενεργοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Και εκτιμούμε ότι η πρόταση για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορούμε λοιπόν υπεύθυνα να εγγυηθούμε στον Ελληνικό λαό, ότι έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη θέληση, να αγωνιστούμε και να πετύχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και με μικρότερο δυνατόν κοινωνικό κόστος, να βγάλουμε τη χώρα από την πρωτοφανή κρίση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με δική της ευθύνη μας έχει οδηγήσει.